طريقة تحضير الطحالب:
تجيب ورق خس( على سبيل المثال) او اي ورق أخضر او حتى قشر الخيار و تغسله كويس و بعدين تحطة في إناء و تحط عليه مية و تغليه, اول ما المية تغلي تطفي عليه و تصفي المية لوحدها و تحطها في ازازة بلاستيك او ازاز شفافة و تسيبها في الشمس لمدة 3 ايام و بعد كدة تضيف كوباية من مية الطحالب دي لحوضك مع غلق الفلتر لعدة ساعات و المهم ان يكون في حوضك اضاءة كافية عشان الطحالب تنمو و تتكاثر.
واحد يسألني طب و مصير الاوراق الخضرا دي ايه؟نرميها؟ اقوله لا طبعا السمكاوية ما يهدروش حاجة خالص, الاوراق الخضرا المغلية بعد ما نشيل العروق الناشفة اللي فيها هنحطها للسمك و خصوصا الفانتيل هيستمتع بأكلها جدا و هيدعيلك في كرشه... قصدي في سره!!
و محدش يقلق من التكاثر الزائد للطحالب لأن الكمية الموضوعة غير مضرة و كمان الفلتر طالما شغال مافيش اي مشكلة بمعنى التكاثر الزيادة هيروح في الفلتر, و بعد يوم او يومين من الاضاءة الجيدة هتلاحظ تكون طبقة خضراء على الاسطح الثابتة لحوضك فماتنزعجش و تفرح لأن التجربة تمت بحمد الله!
و بالهنا على قلوب السمك بتاعكم.
منقول
تجيب ورق خس( على سبيل المثال) او اي ورق أخضر او حتى قشر الخيار و تغسله كويس و بعدين تحطة في إناء و تحط عليه مية و تغليه, اول ما المية تغلي تطفي عليه و تصفي المية لوحدها و تحطها في ازازة بلاستيك او ازاز شفافة و تسيبها في الشمس لمدة 3 ايام و بعد كدة تضيف كوباية من مية الطحالب دي لحوضك مع غلق الفلتر لعدة ساعات و المهم ان يكون في حوضك اضاءة كافية عشان الطحالب تنمو و تتكاثر.
واحد يسألني طب و مصير الاوراق الخضرا دي ايه؟نرميها؟ اقوله لا طبعا السمكاوية ما يهدروش حاجة خالص, الاوراق الخضرا المغلية بعد ما نشيل العروق الناشفة اللي فيها هنحطها للسمك و خصوصا الفانتيل هيستمتع بأكلها جدا و هيدعيلك في كرشه... قصدي في سره!!
و محدش يقلق من التكاثر الزائد للطحالب لأن الكمية الموضوعة غير مضرة و كمان الفلتر طالما شغال مافيش اي مشكلة بمعنى التكاثر الزيادة هيروح في الفلتر, و بعد يوم او يومين من الاضاءة الجيدة هتلاحظ تكون طبقة خضراء على الاسطح الثابتة لحوضك فماتنزعجش و تفرح لأن التجربة تمت بحمد الله!
و بالهنا على قلوب السمك بتاعكم.
منقول